Mijn Hezelburcht Menu

STEP

Stimulering energieprestatie huursector

Om een impuls te geven aan investeringen in energiezuinige huurwoningen stelt de overheid de STEP-regeling beschikbaar. De subsidie stimuleert woningcorporaties en andere verhuurders om de energieprestaties van huurwoningen te verbeteren. Tot 31 december 2018 kunt u een aanvraag voor één of meerdere woningen indienen. Houd er wel rekening mee dat het moet gaan om bestaande huurwoningen, waarvan de huurprijs onder de liberalisatiegrens (€ 710,68) ligt.

Vernieuwde STEP vanaf 1 juli toegankelijker

De STEP-regeling is per 1 juli 2016 gewijzigd met een hogere subsidie en langere looptijd als gevolg. Door de grotere besparingsambitie van de overheid krijgt u na deze wijziging maximaal € 9.500,- subsidie per woning in plaats van € 4.500,-.

De hoogte van de subsidie hangt af van de Energie-Index die u na de aanpassingen aan de huurwoning bereikt. U moet vóór en na de aanpassingen de Energie-Index fysiek door een erkende EPA-adviseur/opnemer laten vaststellen. Bij het indienen van de subsidieaanvraag mag de opnamedatum van de Energie-Index niet ouder zijn dan zes maanden.

contact

Heeft u vragen over de STEP-regeling? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Meer weten?

Vragen? Op zoek naar meer informatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.