Over STEP

Stimulering energieprestatie huursector

Om een impuls te geven aan investeringen in energiezuinige huurwoningen stelt de overheid de STEP-regeling beschikbaar. De subsidie stimuleert woningcorporaties en andere verhuurders om de energieprestaties van huurwoningen te verbeteren. Tot 31 december 2018 kunt u een aanvraag voor één of meerdere woningen indienen. Houd er wel rekening mee dat het moet gaan om bestaande huurwoningen, waarvan de huurprijs onder de liberalisatiegrens (€ 710,68) ligt.

Vernieuwde STEP vanaf 1 juli toegankelijker

De STEP-regeling is per 1 juli 2016 gewijzigd met een hogere subsidie en langere looptijd als gevolg. Door de grotere besparingsambitie van de overheid krijgt u na deze wijziging maximaal € 9.500,- subsidie per woning in plaats van € 4.500,-.

De hoogte van de subsidie hangt af van de Energie-Index die u na de aanpassingen aan de huurwoning bereikt. U moet vóór en na de aanpassingen de Energie-Index fysiek door een erkende EPA-adviseur/opnemer laten vaststellen. Bij het indienen van de subsidieaanvraag mag de opnamedatum van de Energie-Index niet ouder zijn dan zes maanden.

Indienen: tot 31 december 2018.

Wilt u meer weten over de STEP-regeling? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Vragen?

Heeft u nog vragen over deze subsidie of vragen over subsidies in het algemeen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contact
Fields marked with an * are required