Mijn Hezelburcht Menu

SDE+

De SDE+ stimuleert bedrijven en (non-)profit instellingen om duurzame energie te produceren. De subsidie vergoedt het verschil tussen de relatief lage kostprijs van grijze energie en de relatief hoge kostprijs van groene energie over een periode van acht, twaalf of vijftien jaar. Hoeveel subsidie u kunt krijgen is afhankelijk van de technologie en de hoeveelheid energie die u gaat produceren.

Vanaf 29 oktober kunt u weer subsidie aanvragen

Dit is de laatste ronde van de regeling in deze vorm. Maak hier daarom slim gebruik van! Een tijdige voorbereiding is gewenst.SDE++ 2020

Gefaseerde openstelling van de SDE+

Het succesvol aanvragen van een SDE+ bijdrage is ingewikkeld. Om aanspraak te kunnen maken op de regeling moet u aan uiteenlopende eisen voldoen, zoals vergunningen, doorlaatwaarden van aansluitingen en exploitatieberekeningen. Daarnaast opent de regeling zich in verschillende fases waarbij de vergoeding per fase toeneemt. De vergoeding wordt naarmate u langer wacht hoger, maar de kans dat het budget wordt overschreden neemt hierdoor ook toe. Het is hierdoor van belang om van te voren een goede strategie vast te stellen. Toekenning van subsidie leidt niet automatisch tot uitbetaling. Het bureaucratische traject na toekenning is onoverzichtelijk wanneer men de te bewandelen paden niet kent.

Wanneer investeer je in zonnepanelen? Binnen welke fase vraag je subsidie aan? Allemaal vragen waar u rekening mee moet houden om optimaal gebruik te kunnen maken van de SDE+. Naast het strategisch aanvragen van SDE+ subsidie kan Hezelburcht u ook overkoepelend ondersteunen bij het projectmanagement. - ing. Stan Mens, Managing Consultant Sustainability

SDE+ aanvragen

Er zitten dus wat haken en ogen aan een SDE+ aanvraag. Om er zeker van te zijn dat u geen gelden misloopt neemt Hezelburcht het gehele traject (zie onderstaande flowchart) graag voor u uit handen. Dit traject start met een intakegesprek waarbij we uw investeringsplannen bespreken en eindigt bij de eerste uitkering van SDE+ gelden. In de tussentijd bereiden wij uw aanvraag zorgvuldig voor, waarbij we de opbrengsten bij verschillende scenario’s voor u inzichtelijk maken. Bij een positieve toekenning regelt Hezelburcht de inschrijving van de installatie bij de betreffende instanties.

Subsidie aanvragen?

Bent u als organisatie bezig met verduurzaming en CO2-reductie? Er zijn volop subsidiekansen die kunnen bijdragen aan uw duurzame ambities, waaronder de SDE+. Graag onderzoeken wij de mogelijkheden voor uw organisatie.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over de SDE+? Het budget zal snel uitgeput zijn. Neem dan tijdig contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Graag berekenen wij uw businesscase.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00