Over SDE+

De SDE+ stimuleert bedrijven en (non-)profit instellingen om duurzame energie te produceren. De subsidie vergoedt het verschil tussen de relatief lage kostprijs van grijze energie en de relatief hoge kostprijs van groene energie over een periode van acht, twaalf of vijftien jaar. Hoeveel subsidie u kunt krijgen is afhankelijk van de technologie en de hoeveelheid energie die u gaat produceren.

Gefaseerde openstelling van de SDE+

De SDE+ kent in 2017 twee openstellingen. De voorjaarsronde is eind maart gesloten. De tweede ronde opent naar verwachting in de periode september/oktober 2017. Deze najaarsopenstelling kenmerkt zich door drie fases.

Het succesvol aanvragen van een SDE+ bijdrage is ingewikkeld. Om aanspraak te kunnen maken op de regeling moet u aan uiteenlopende eisen voldoen, zoals vergunningen, doorlaatwaarden van aansluitingen en exploitatieberekeningen. Daarnaast opent de regeling zich in verschillende fases waarbij de vergoeding per fase toeneemt. De vergoeding wordt naarmate u langer wacht hoger, maar de kans dat het budget wordt overschreden neemt hierdoor ook toe. Het is hierdoor van belang om van te voren een goede strategie vast te stellen. Toekenning van subsidie leidt niet automatisch tot uitbetaling. Het bureaucratische traject na toekenning is onoverzichtelijk wanneer men de te bewandelen paden niet kent.

Er zitten dus wat haken en ogen aan een SDE+ aanvraag. Om er zeker van te zijn dat u geen gelden misloopt neemt Hezelburcht het gehele traject (zie onderstaande flowchart) graag voor u uit handen. Dit traject start met een intakegesprek waarbij we uw investeringsplannen bespreken en eindigt bij de eerste uitkering van SDE+ gelden. In de tussentijd bereiden wij uw aanvraag zorgvuldig voor, waarbij we de opbrengsten bij verschillende scenario’s voor u inzichtelijk maken. Bij een positieve toekenning regelt Hezelburcht de inschrijving van de installatie bij de betreffende instanties.

Doelgroep: bedrijven, gemeenten en (non)profit instellingen.

Budget 2017: € 12 miljard.

Neem contact op

Vragen?

Heeft u nog vragen over deze subsidie of vragen over subsidies in het algemeen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contact
Fields marked with an * are required