MAASTRO clinic

Het aantal mensen met de diagnose kanker zal in de komende jaren blijven stijgen. Om de vooruitzichten voor deze groep te verbeteren is het van belang dat er een gepersonaliseerde behandeling kan worden aangeboden. Tumoren zijn namelijk nooit hetzelfde, waardoor de huidige “onze size fits all” behandelingen niet effectief zijn. Dit vraagstuk vormt een grote uitdaging voor de geneeskunde.

Een nieuwe beeldanalyse, Radiomics, kan een uitkomst bieden. Radiomics is een geavanceerde methode om grote hoeveelheden medische beeldgegevens te analyseren. In combinatie met klinische en genetische parameters kan dit leiden tot een betere voorspelling van de reactie op specifieke therapieën. Ook kan hiermee vroegtijdig vastgesteld worden bij welke patiënten de behandeling aanslaat en welke geneesmiddelen doeltreffend zijn. Bekijk onderstaande animatie waarin de methode wordt toegelicht.

Maastricht UMC, Radboudumc, UMC Groningen en ErasmusMC hebben samen met elf bedrijven uit binnen- en buitenland een consortium gevormd, genaamd ‘Radiomics STRaTegy’. Het project heeft vanuit het STW Perspectief programma € 1,5 miljoen subsidie gekregen. Hiermee wordt de komende vijf jaar een platform ontwikkeld dat als fundament dient voor Radiomics toepassingen voor longkanker, prostaatkanker en hoofd- en halskanker. Een mooi resultaat voor de STRaTegy partners en het Life Science team van Hezelburcht.

Radiomics – Non-invasive stratification of tissue heterogeneity for personalized medicine
Hoofdaanvrager: Prof.dr. P. Lambin, Maastricht UMC

Overige subsidies

We kunnen altijd zoeken naar een specifieke subsidie voor uw specifieke vraag.
Wij hebben een ervaren team van subsidiespecialisten dat altijd voor u klaar staat.
Neem via de onderstaande button contact met ons op.

Alle subsidies Contact
Fields marked with an * are required