KNRM

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) redt al sinds 1824 mensen in nood op zee. Vanuit 45 reddingstations in het kustgebied zijn ruim 1300 vrijwilligers actief als bemanningslid op reddingboten of als redder aan de wal. Naast de vele vrijwilligers werken 50 mensen in vaste dienst in de beroepsorganisatie. De KNRM is voor de uitvoering van haar werk afhankelijk van giften en donaties.

Europese subsidie
KNRM maakt onderdeel uit van de International Maritime Rescue Federation (IMRF). De IMRF telt wereldwijd leden uit 48 landen. In 2011 is het idee ontstaan om in een consortium met andere Europese redding maatschappijen een uitwisselingsproject op te starten voor vrijwillige ‘lifeboat crew members’. “Het doel was om specialistische kennis te delen en te leren van elkaars organisatie”, vertelt projectleider Linde Jelsma van KNRM. “Wij kwamen achter de mogelijkheid om een Europees fonds te benutten voor het project; het Leonardo da Vinci programma”. Leonardo da Vinci maakt onderdeel uit van het Europese programma ‘Life Long Learning’, de voorloper van het huidige Erasmus + fonds. “Dankzij Hezelburcht hebben we in 2013 een bijdrage gekregen voor ons uitwisselingsproject”.

Prettige samenwerking met Hezelburcht
Linde Jelsma vervolgt: “Hezelburcht heeft ons begeleid in het aanvraagproces. Onze samenwerking is prettig en productief geweest.” Dit heeft geleid tot een succesvol tweejarig project waarbij jaarlijks 64 vrijwillige reddingboot bemanningsleden uit 11 Europese landen bij elkaar op bezoek zijn geweest. Het nieuwe Europese fonds Erasmus + maakte het mogelijk om in 2015 wederom een aanvraag in te dienen voor het project. “Ook deze keer hebben wij gebruik gemaakt van de expertise van Hezelburcht”, geeft Linde Jelsma aan. “En met succes, de komende twee jaar kunnen weer vele vrijwilligers naar onze buitenlandse partners om kennis en ervaringen op te doen. Dit uitwisselingsprogramma is van grote waarde voor de ontwikkeling van onze redding organisatie”, besluit Linde Jelsma.

KNRM beeld

Bron: KNRM, Noordwijk, Paul Johannes.

Overige subsidies

We kunnen altijd zoeken naar een specifieke subsidie voor uw specifieke vraag.
Wij hebben een ervaren team van subsidiespecialisten dat altijd voor u klaar staat.
Neem via de onderstaande button contact met ons op.

Alle subsidies Contact
Fields marked with an * are required