MIT R&D-samenwerking nazomer

Op 5 juli opende de aanvraagperiode voor R&D-samenwerkingsprojecten binnen de populaire MIT-regeling. Samenwerkende mkb’ers met een project gericht op de ontwikkeling van producten, processen of diensten komen in aanmerking voor subsidie. De deadline van dit instrument is op 1 september 2016.

In deze openstelling worden de beste aanvragen beloond. Deze vorm van beoordeling houdt in dat het loont om op tijd te beginnen met het definiëren van het project. Een goed startpunt daarvoor is het opzetten van een samenwerking met een andere mkb’er. De kwaliteit van de samenwerking is een belangrijk punt in de beoordeling. De beoordelaars baseren hun vertrouwen in de kans dat het project oplevert wat het belooft, grotendeels op hoe de partijen die het uitvoeren hun samenwerking organiseren. Om een goed projectplan op te stellen is het belangrijk om vast na te denken over de volgende punten:

  • Waarom zijn wij de logische partijen voor een samenwerking?
  • Wat zijn onze aanvullende competenties en wat maakt ons samen sterker dan twee losse partijen?
  • Hoe organiseren we onze samenwerking? Wie is verantwoordelijk voor wat en hoe verkleinen we de risico’s?
  • Hoe gaan we om met intellectueel eigendom dat we samen ontwikkelen?

De zomer is een uitgelezen moment om hier op tijd mee aan de gang te gaan. Aangezien in deze openstelling de vraag naar subsidie hoogstwaarschijnlijk het aanbod vele malen zal overstijgen, is het de moeite waard om te investeren in een goede aanvraag.

Vragen?

Heeft u nog vragen over deze subsidie of vragen over subsidies in het algemeen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contact
Fields marked with an * are required