Mijn Hezelburcht Menu

MIA \ Vamil

Door middel van de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving Milieu-investeringen (Vamil) kunnen ondernemers fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken.

Het fiscale voordeel

In 2019 wordt er in totaal € 114 miljoen vrijgemaakt voor het stimuleren van investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Alle middelen die zijn opgenomen op de Milieulijst 2019 komen in aanmerking voor de MIA \ Vamil. Voor de MIA geldt dat de investeringsaftrek maximaal 36% bedraagt. Het exacte percentage is afhankelijk van de categorie waar de investering toe behoort. De Vamil biedt de mogelijkheid om 75% van een investering op een willekeurig moment af te schrijven. Hoe snel of langzaam ondernemers afschrijven mag zelf worden bepaald. Het is zelfs mogelijk om 75% van de investering al in het jaar van aanschaf af te schrijven. De overige 25% moet dan regulier worden afgeschreven. Over het jaar dat er meer wordt afgeschreven hoeven ondernemers minder inkomsten- of vennootschapsbelasting te betalen.

Het aanvragen van de MIA of Vamil

Uiterlijk drie maanden na de investering moet de aanvraag digitaal worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Aanvragen mogen het hele jaar door worden ingediend.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de MIA of Vamil voor uw organisatie?

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over de MIA\Vamil? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Meer weten over de MIA\Vamil?

Neem contact op!

Meer weten?

Wilt u meer weten over de MIA\Vamil? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of bel direct naar: 088 495 20 00