Over MIA \ Vamil

Door middel van de MIA (Milieu Investeringsaftrek) en Vamil (Willekeurige afschrijving Milieu-investeringen) kunnen ondernemers fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken.

Het fiscale voordeel

In 2017 wordt er in totaal € 137 miljoen vrijgemaakt voor het stimuleren van investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Alle middelen die zijn opgenomen op de Milieulijst 2017 komen in aanmerking voor de MIA \ Vamil. Voor de MIA geldt dat de investeringsaftrek maximaal 36% bedraagt. Het exacte percentage is afhankelijk van de categorie waar de investering toe behoort. De Vamil biedt de mogelijkheid om 75% van een investering op een willekeurig moment af te schrijven. Hoe snel of langzaam ondernemers afschrijven mag zelf worden bepaald. Het is zelfs mogelijk om 75% van de investering al in het jaar van aanschaf af te schrijven. De overige 25% moet dan regulier worden afgeschreven. Over het jaar dat er meer wordt afgeschreven hoeven ondernemers minder inkomsten- of vennootschapsbelasting te betalen.

Het aanvragen van de MIA of Vamil

Uiterlijk drie maanden na de investering moet de aanvraag digitaal worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Aanvragen mogen het hele jaar door worden ingediend.

Budget 2017: € 137 miljoen

Indienen: doorlopend

Energielijst 2017: bekijk het hier

Neem contact op

Vragen?

Heeft u nog vragen over deze subsidie of vragen over subsidies in het algemeen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contact
Fields marked with an * are required