Mijn Hezelburcht Menu

ITEA3

Information Technology for European Advancement (ITEA)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Europese Commissie stimuleren met het Eureka programma organisaties die marktgerichte R&D uitvoeren. ITEA3 is een Europees strategisch onderzoeksprogramma voor de ontwikkeling van software intensieve systemen en diensten. Met het programma worden bedrijven geholpen bij het versterken van hun internationale concurrentiepositie. Het programma richt zich met name op projecten die aansluiten op de topsector Hightech Systemen en Materialen (HTSM).

Voor wie is ITEA3 subsidie?

ITEA3 ondersteunt grootschalige innovaties geïnitieerd uit de industrie. De subsidieregeling is toegankelijk voor Europese samenwerkingsverbanden van bedrijven (grootschalige industrie en mkb). Kennisinstellingen en gebruikersorganisaties (profit en non-profit) kunnen aansluiten, maar zijn geen hoofdaanvrager. Een consortium bestaat uit ten minste twee partners uit de Eureka-landen.

De subsidieregeling stimuleert marktgericht en toegepast onderzoek op het gebied van software intensieve systemen en diensten. Projecten sluiten aan op één of meer van de centrale thema’s:

  • Smart Mobility;
  • Smart Health;
  • Safety and Security;
  • Smart Engineering;
  • Smart Communities;
  • Smart Cities;
  • Smart Industry.

Meer informatie?

Het subsidieprogramma loopt van 2014 tot en met 2021. De regeling opent jaarlijks één keer. De call van 2019 (call 6) is geopend vanaf 3 september tot en met 31 oktober (17:00 uur). Een succesvolle aanvraag vergt de nodige voorbereiding. Wilt u meer informatie of heeft u interesse in deze regeling? Neem dan tijdig contact met ons op.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00