Mijn Hezelburcht Menu

Interreg 2 Zeeën

In het Interreg 2 Zeeën programma zetten de kustgebieden van Frankrijk, Engeland, België en Nederland zich gezamenlijk in om gemeenschappelijke uitdagingen aan te pakken. Het doel is om zich te ontwikkelen tot een kennis- en onderzoeksgebaseerd, innovatief en duurzaam 2 Zeeën gebied. Het programma richt zich onder andere op regionale en lokale overheden, het mkb en kennisinstellingen in de betreffende regio’s.

Innovatie en het klimaat INTERREG 2 Zeeën

Het Interreg 2 Zeeën programma ondersteunt samenwerkingsprojecten die zich richten op de volgende doelstellingen:

  • Het bevorderen van technologische en sociale innovatie, door onder andere de randvoorwaarden voor innovatie te verbeteren.
  • Het uitbreiden van de invoering van koolstofarme technologieën en toepassingen door het bedrijfsleven, de overheid en burgers.
  • Maatregelen naar aanleiding van klimaatverandering beter coördineren en de weerbaarheid vergroten.
  • Het efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen en materialen bevorderen door de invoering van nieuwe oplossingen voor een groene economie.

Bij het samenwerkingsproject moet minimaal één Engelse partner en een partner uit een van de andere landen betrokken zijn. Maximaal 60% van de kosten worden gesubsidieerd. Het totale budget van Interreg 2 Zeeën 2014-2020 is € 241 miljoen.

contact

Heeft u vragen over Interreg 2 Zeeën? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Meer weten?

Vragen? Op zoek naar meer informatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.