Over Eurostars

Mkb’ers die nieuwe producten, processen of diensten sneller op de markt willen brengen kunnen een beroep doen op het Eurostars programma. Het instrument stimuleert marktgerichte technologische ontwikkeling, waarbij een mkb’er met minimaal één partner uit een Eurostars land* samenwerkt. Deze samenwerking biedt bedrijven de kans om toegang te krijgen tot nieuwe markten, te leren van de aanwezige kennis en technologieën in een ander land én om de risico’s van de ontwikkeling te delen.


Aanvragen Eurostars in 2017

Eurostars kent in 2017 twee deadlines. De eerste deadline is begin maart gesloten. De volgende deadline voor het indienen van een aanvraag is op 14 september 2017. Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten het project en de samenwerking aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Een hightech mkb’er uit een Eurostars land is de penvoerder. De mkb’er besteedt minimaal 10% van de omzet of FTE’s aan R&D.
  • Grote bedrijven kunnen deelnemen in een project, mits de deelnemende mkb’ers minimaal 50% van de projectkosten dragen.
  • Het project rondt u binnen drie jaar af.
  • Marktintroductie vindt binnen twee jaar na het einde van het project plaats.
  • Het project moet een civiele toepassing kennen.

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de projectactiviteiten en de aard van de deelnemers. Voor bedrijven varieert de bijdrage tussen de 25 en 45% met een maximum van € 500.000,- per project.


Begin op tijd met uw voorbereiding

Een succesvolle Eurostars aanvraag vergt de nodige voorbereiding. Wacht daarom niet te lang! Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen het programma? Wij adviseren u graag.

Deadline 2017: 14 september

* België, Bulgarije, Canada, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Verenigd Koninkrijk, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.

Neem contact op

Vragen?

Heeft u nog vragen over deze subsidie of vragen over subsidies in het algemeen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contact
Fields marked with an * are required