Mijn Hezelburcht Menu

Eurostars

Mkb’ers die nieuwe producten, processen of diensten sneller op de markt willen brengen kunnen een beroep doen op het Eurostars programma. Het instrument stimuleert marktgerichte technologische ontwikkeling, waarbij een mkb’er met minimaal één partner uit een Eurostars land* samenwerkt. Deze samenwerking biedt bedrijven de kans om toegang te krijgen tot nieuwe markten, te leren van de aanwezige kennis en technologieën in een ander land én om de risico’s van de ontwikkeling te delen.

Voorwaarden Eurostars

Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten het project en de samenwerking aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Een hightech mkb’er uit een Eurostars land is de penvoerder. De mkb’er besteedt minimaal 10% van de omzet of FTE’s aan R&D.
  • Grote bedrijven kunnen deelnemen in een project, mits de deelnemende mkb’ers minimaal 50% van de projectkosten dragen.
  • Het project rondt u binnen drie jaar af.
  • Marktintroductie vindt binnen twee jaar na het einde van het project plaats.
  • Het project moet een civiele toepassing kennen.

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de projectactiviteiten en de aard van de deelnemers. Voor bedrijven varieert de bijdrage tussen de 25 en 45% met een maximum van € 500.000,- per project.

Begin op tijd met uw voorbereiding

De eerstvolgende deadline om een aanvraag in te dienen is op 13 september 2018. Een succesvolle aanvraag vergt de nodige voorbereiding. Wacht daarom niet te lang! Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van Eurostars voor uw organisatie?

Neem contact op voor een kennismaking!

contact

Wilt u meer weten over Eurostars? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Meer weten over Eurostars?

Neem contact op!

Meer weten?

Wilt u meer weten over Eurostars? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!