Mijn Hezelburcht Menu

Fondsenwerving

Als u voor uw stichting of vereniging activiteiten ontplooit of investeringen doet, dan heeft u zich ongetwijfeld wel eens afgevraagd hoe u de kosten gaat betalen. Voor de financiering van uw project zijn er diverse mogelijkheden. Wellicht heeft u al eens nagedacht over fondsenwerving?

Fondsenwerving | Een vak apart

Vandaag de dag telt Nederland honderden (vermogens)fondsen die maatschappelijke doelen ondersteunen en stimuleren. Ieder fonds kent haar eigen focus. Dit houdt in dat fondsen hun eigen doelgroepen, criteria en voorwaarden hanteren. De weg vinden in het fondsenlandschap en het achterhalen van het juiste fonds voor uw project kan ingewikkeld zijn.

Na het vinden van het juiste fonds komt het belangrijkste gedeelte: het opzetten van uw project en het opstellen van een aanvraag. Voor fondsen is een investering in uw project een middel om hun doelstelling te bereiken. Voor u is een bijdrage een middel om uw project te realiseren. Houd er daarom rekening mee dat er een goede ‘match’ moet zijn tussen uw project en het fonds. Daarnaast kost fondsenwerving tijd. Een doorlooptijd van vier tot zes maanden van het opstellen van een aanvraag tot de ontvangst van een (hopelijk positieve!) reactie van een fonds is gebruikelijk.

Ondersteuning nodig? Wat Hezelburcht uw organisatie biedt

Wij kunnen een volledig traject voor u uit handen nemen, maar u ook ondersteunen bij de stappen in het aanvraagproces. Denk hierbij aan:

  • Het zoeken van geschikte fondsen voor uw project(en).
  • Het opstellen van een strategie voor succesvolle fondsenwerving.
  • Het schrijven of redigeren van een projectplan.
  • Het opstellen van een deugdelijke begroting en dekkingsplan.
  • De complete aanvraag indienen bij fonds(en).
  • Het in orde maken van de (eind)verantwoording.

Wilt u meer weten over de ondersteuning die wij uw organisatie kunnen bieden?

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Wilt u meer weten over de ondersteuning die wij uw organisatie kunnen bieden op het gebied van fondsenwerving? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Meer weten over fondsenwerving?

Neem contact op!

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ondersteuning die wij uw organisatie kunnen bieden op het gebied van fondsenwerving? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of bel direct naar: 088 495 20 00