Mijn Hezelburcht Menu

DEI+

Voor investeringen in innovatieve energiebesparende technieken, apparaten en systemen kunnen ondernemers een beroep doen op de subsidie Demonstratie Energie-Innovatie (DEI+). Deze regeling financiert demonstratieprojecten die leiden tot energiebesparing, CO2-reductie of het opwekken van duurzame energie. Naast de kosten voor demonstratie kunnen ook kosten voor industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling worden opgevoerd.

Komt u in aanmerking voor DEI+?

Voorheen was de DEI subsidie bedoeld om Nederlandse energie-innovaties te vermarkten en uiteindelijk te exporteren naar andere landen. Vanaf 2019 is de regeling ingrijpend veranderd en verschuift de focus van de DEI naar CO2-reductie. Dit is een gevolg van het Klimaatakkoord en de bijbehorende doelstellingen van de Rijksoverheid. Projecten die in aanmerking komen voor subsidie moeten te maken hebben met één van de volgende thema’s:

  • Energie-Innovatie (budget: € 35 miljoen);
  • CO2-reductie in de industrie, inclusief CO2-afvang en -opslag (CCUS) en recycling (budget: € 25 miljoen);
  • Innovaties ten behoeve van aardgasvrije woningen, wijken en gebouwen (budget: € 11 miljoen);
  • Flexibilisering van het elektriciteitssysteem (budget: € 33 miljoen);
  • Ruimtelijke inpassing van grootschalig opgewerkte elektriciteit via wind en zon (budget: € 10 miljoen).

Aanvragen DEI+ subsidie

De DEI+ hanteert sinds dit jaar geen tenders meer bij de aanvraagprocedure. Bedrijven kunnen vanaf 21 februari 2019 doorlopend een subsidieaanvraag indienen, totdat het subsidieplafond is bereikt. Beoordeling vindt plaats op volgorde van binnenkomst, waarbij de slagingskans in de markt en maatschappij wordt geëvalueerd.

Exacte budgetten en percentages voor aanvraagprojecten zijn nog niet bekend. Wij houden u op de hoogte van de laatste berichtgevingen.

Houdt u zich bezig met investeringen in energiebesparende technieken gerelateerd aan eerder genoemde thema’s of wilt u graag meer weten over de subsidiemogelijkheden van de DEI+ regeling voor uw organisatie? Onze specialisten staan u graag te woord.

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over de DEI-regeling? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00