Mijn Hezelburcht Menu

DEI

Voor investeringen in innovatieve energiebesparende technieken, apparaten en systemen kunnen ondernemers een beroep doen op de DEI. De Demonstratie energie-innovatie financiert namelijk demonstratieprojecten, die leiden tot energiebesparing of die het gebruik van of de opwekking van duurzame energie stimuleren. De regeling moet het voor Nederlandse bedrijven makkelijker maken om deze technieken op de markt te brengen en te exporteren, om zo tot een internationaal succes te komen.

Innovatieve technieken

Naast de kosten voor demonstratie kunnen ook kosten voor industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling worden opgevoerd. Het is van belang dat projecten een concrete bijdrage leveren aan de Nederlandse economie en verduurzaming, maar ook dat het project internationaal vernieuwend en maatschappelijk relevant is.

Aanvragen DEI-regeling

Het budget stijgt van € 36 miljoen in 2016 naar € 41 miljoen in 2017. Afhankelijk van de omvang van een onderneming en het type project varieert het subsidiepercentage tussen de 30 en 65%. Het maximale subsidievoordeel is € 6 miljoen per project.

Van 1 juli tot en met 24 oktober 2017 kunt u een aanvraag voor de DEI-regeling indienen.

contact

Heeft u vragen over de DEI-regeling? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Meer weten?

Vragen? Op zoek naar meer informatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.