Mijn Hezelburcht Menu

CEF Energy

Het versterken van de Europese energiesector vraagt om forse investeringen. De huidige infrastructuur is namelijk niet in staat om aan de toekomstige vraag te voldoen, de continuïteit van de bevoorrading te waarborgen en om grootschalige levering van energie uit hernieuwbare bronnen te ondersteunen. CEF Energy (Connecting Europe Facility) investeert daarom in het verbeteren van bestaande en het ontwikkelen van nieuwe infrastructuren voor een krachtig energie netwerk in Europa.

Work en study binnen CEF Energy

Om de Europese infrastructuur op het gebied van energie te verbeteren zal € 4,7 miljard beschikbaar worden gesteld voor de periode 2014-2020. Binnen het programma kunnen aanvragen worden ingediend voor een onderzoek (Study) en een uitvoeringsproject (Works). De subsidiebijdrage voor een Study is 50 procent. Voor Works is dat tussen de 50 en 75 procent.

PCI’s

Om in aanmerking te komen voor financiering vanuit de CEF Energy, moet een project op de Europese lijst van ‘Projects of Common Interest’ (PCI’s) staan. Een project moet onder andere bijdragen aan de Europese doelstellingen op het gebied van energie, de concurrentie vergroten en een significante impact hebben op de markt van ten minste twee Europese landen.

contact

Heeft u vragen over CEF Energy? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Meer weten?

Vragen? Op zoek naar meer informatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.