Mijn Hezelburcht Menu

Beter benutten

Goede bereikbaarheid over weg, water en spoor zijn van essentieel belang voor de Nederlandse economie. In het programma Beter Benutten bundelen het Rijk, diverse regio’s en het bedrijfsleven de krachten om door middel van innovatieve maatregelen de bereikbaarheid in de drukste regio’s te verbeteren.

Slimmer vervoer door Beter benutten

In de periode 2014 t/m 2017 staan slimme manieren om snel op de plek van bestemming te komen centraal. Denk bijvoorbeeld aan in-car technologie waardoor automobilisten actuele en persoonlijke rijadviezen krijgen. Tot 2017 wordt door de overheid en de twaalf regio’s circa € 600 miljoen beschikbaar gesteld. De volgende prioriteiten staan centraal:

  • het verbeteren van bestaande wegen;
  • meer keus en service voor reizigers;
  • meer goederenvervoer over water;
  • samenwerken met bedrijven om medewerkers minder in de spits te laten reizen.

Bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen kunnen op verschillende manier participeren in het Beter Benutten programma. Bijvoorbeeld door innovatie binnen projecten, innovatie door techniek (ITS-oplossingen) en innovatieve samenwerking tussen diverse partijen. Voor de twaalf drukste stedelijke regio’s is een pakket aan concrete en meetbare maatregelen geformuleerd.

contact

Heeft u vragen over Beter Benutten? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Meer weten?

Vragen? Op zoek naar meer informatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.